Electricons årsresultat 2021: Øget vækst og bundlinje

posted in: Nyhed | 0

Electricon fra Ikast leverer lynafledning og jordingsanlæg til virksomheder og byggebranchen. Efter et 2021 med vækst på både top- og bundlinje sætter virksomheden i 2022 yderligere fokus på ansættelser og strategisk udvikling.

Med en vækst i bruttofortjenesten på 28% og en vækst på bundlinjen til 1.304 millioner kr. – mod 807.000 i 2020 – har Electricon løftet resultatet markant.

Direktør Flemming Schultz vurderer resultatet således:

”Ledelsen anser resultatet som tilfredsstillende, og det gør os i Electricon til en endnu stærkere samarbejdspartner. Nu er det tid til at kigge fremad, hvor vi mander op over hele staben og sætter gang i en strategisk udvikling. Fremover vil vi med udgangspunkt i vores kerneforretning, også fokusere målrettet på at blive endnu mere rådgivende inden for lyn- og overspændingsbeskyttelsesanlæg bredt i hele Danmark.”

Electricon A/S er en virksomhed med et bredt kompetencegrundlag, og der samarbejdes med private og offentlige bygherrer, entreprenører og installationsvirksomheder på mange forskellige områder. Om baggrunden for væksten forklarer direktøren:

“Inden for byggebranchen er der markant øgede krav til lynafskærmning af nybyggerier, da de ofte bliver mere og mere teknologiske og sårbare overfor lyn – inden for fx sektorer som datacentraler, skoler og kontorbyggeri generelt. Det er en udvikling, vi ikke lige ser ændre sig på den korte bane.”

Mange nybyggerier har krav om en oppe-tid tæt på 100% hvilket gør, at hele branchen er inde i en rivende udvikling, hvor rådgivning og projektering i samarbejde med ingeniører og større entreprenører bliver afgørende for hele driftssikkerheden af en bygning.

Electricons hovedaktivitet er risikovurdering, projektering og installation samt servicering af lyn- og overspændingsbeskyttelsesanlæg på moderne bygninger, hospitaler, militære installationer og kritiske infrastrukturanlæg i Danmark.

Den strukturelle vækst i branchen stiller dog større krav til både antallet af medarbejdere og deres kompetencer. Flemming Schultz forklarer:

”El-branchen er generelt presset af et højt beskæftigelsesniveau og Electricon har stort fokus på at ansætte i et tempo, hvor en god onboarding kan sikres og ikke i et højere tempo, end vi kan fastholde medarbejderne på den lange bane. Hele organisationen mangler nye folk. Blandt andet financial controllers, projektledere og lynteknikere, men vi har et stærkt team, et godt ry og skal nok løse opgaven.”

Ordrebeholdningen ved indgangen til det nye regnskabsår er på et meget fornuftigt niveau og med en tidshorisont, der rækker et godt stykke ind i det kommende regnskabsår. Derudover arbejdes der aktivt på at sikre stærkere bånd med partnerkunder og aktører indenfor Electricons forretningsområde.

Til glæde for kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere forventes det, at man flytter ind i et nyt domicil i Ikast, samt i et nyt lokalkontor og lager i Storkøbenhavn. 

I det kommende regnskabsår tages der nye skridt i udviklingen af strategiplan 2022-2024.

Yderlige information:

Flemming Schultz

Adm. Direktør
+45 2033 6262 / fsc@electricon.dk

Electricon
Thrigesvej 37E
DK-7430 Ikast
Tlf.: +45 7026 0211
E-mail: contact@electricon.dk