Beskyttende potentialudligning

(Tidligere benævnt hovedudligningsforbindelse).

Beskyttende potentialudligning skal principielt sikre, at alle fremmede, ledende dele i en bygning har samme potentiale. Når der er tale om potentialudligning, vil en person, der rører ved to forskellige spændingsdele ikke opleve spændingsforskel, hvilket sikrer, at man ikke får elektrisk stød.

Man reducerer ligeledes berøringsspændingen, når der er fejl på brugsgenstande, ligesom den beskyttende potentialudligning beskytter både personer og det tilsluttede materiel i forbindelse med en udefrakommende spændingsstigning.

Den beskyttende potentialudligning forbindes med hovedbeskyttelseslederen, hovedjordlederen, hovedjordklemmen og fremmede ledende dele f.eks. metalrør inde i bygningen, f.eks. til gas og vand, centralvarme- og ventilationssystemer.

Den beskyttende potentialudligning tilsluttes endvidere jordingsanlæg for lynbeskyttelse, når det forefindes.

Det anbefales desuden at forbinde hovedarmering i betonkonstruktioner.

Tilslutning til den beskyttende potentialudligning skal ske så tæt som muligt på det sted, hvor fremmede metaldele de føres ind i eller ud af bygningen.

Hvad leder du efter?

Skriv til os

Ring til os på +45 70 26 02 11 eller skriv til os via formularen her

Ved at benytte vores formular accepterer du vores håndtering af dine persondata, som du kan læse mere om i vores privatlivspolitik.